Sverige runt som turist

Det fin oerhört häftiga upplevelser ör dig som turistar Sverige. Varje år har svenskarna möjlighet att rösta och välja de vackraste platserna i Sverige samt många andra aspekter av deras dagliga liv, sitt samhälle och dess arbetssätt. Dessa uppgifter sammanställs i en studie som heter Samhällsbarometern eller The Society’s Barometer. Många av oss gillar att besöka platser som rekommenderas av lokalbefolkningen och se och göra saker som de berättar för oss är värda. Det är därför jag bestämde mig för att förklara för er, som planerar en resa till Sverige, som är de vackraste platserna att besöka i Sverige som svenskar har röstat fram.

Stockholms skärgård

43% av mer än 2500 svenskar som deltog i undersökningen svarade att Stockholms skärgård är den vackraste platsen att besöka i landet.  Om du är i Stockholm för en kortare vistelse mellan slutet av april och början av september, åk till närliggande Fjäderholmarna via båt på mindre än 25 minuter från city. Båtturen ingår i Stockholm Pass turistkort. Har du gott om tid kan du vandra genom obebodda öar som Grinda eller besöka populära semestermål som Sandhamn eller Vaxholm. Tro mig, svenskar vet vad de pratar om och de är villiga att dela med sig sina hemligheter om skärgården! Strömma erbjuder guidade kryssningar i Stockholm och skärgården och dagsturer.

Gamla Stan i Stockholm

33% av de undersökta svenskarna röstade på Gamla Stan, Stockholms gamla stadskärna, som en av de vackraste platserna i landet. Kom ihåg att du kan vandra ensam genom kullerstensgatorna men också gå på en gratis guidetur som hjälper dig att upptäcka de bäst bevarade hemligheterna sedan länge sedan.

Höga Kusten – Högkusten

Okänd för många “icke-svenskar”. Högkusten rankas som 3: a på listan över vackra destinationer i Sverige. Höga Kusten är en destination som ligger mellan städerna Härnösand och Örnsköldsvik Högkusten fungerar fantastiskt som en vandringsdestination och ger utmärkt utsikt över Östersjön. Det omgivande området har två nationalparker: Skuleskogens nationalpark och Ulvöns nationalpark. Denna unika plats valdes år 2000 av Unesco som världsarv.

Höga Kusten - Högkusten
Höga Kusten – Högkusten

Göteborgs skärgård och Bohuslän-kusten

En av favoritplatserna i Sverige som har besökts av många är Göteborgs skärgård och Västkusten från Göta floden till Strömstad vid norska gränsen. Svenskar tycker också att den här platsen förtjänar att vara bland de vackraste platserna att besöka i Sverige. Strömma erbjuder också båtturer, kryssningar och sightseeing i Göteborg.

Siljan

Dalarna anses vara den mest svenska av alla regioner. Den har också den mest musikvänliga av alla sjöar: Siljan-sjön. Varje sommar, i början av juli, äger en vecka långt serieevenemang rum och konserter med namnet Musik vid Siljan vid sjön och lockar många musikintresserade. Den vackra naturen erbjuder en plats med aktiviteter för hela familjen: ridning, fiske, paddling, kajakpaddling, mountainbike.

Det finns många fler intressanta områden och destinationer att besöka men detta är några av dom allra vackraste som folket har röstat fram. Vi kommer förhoppningsvis att beskriva respektive mer ingående i kommande artiklar. Håll utkik. Med detta önskar vi dig lycka till på turen!