NYHETER

Sevärdheter på Gotland

Postat av on feb 24th, 2019 in Moments | Kommentarer inaktiverade för Sevärdheter på Gotland

Sevärdheter på Gotland

Det är många som väljer att åka utomlands när de har semester. Men varför åka till ett annat land när det finns så mycket man kan se i Sverige? Istället för att ta en vecka i Thailand, ta en vecka på Gotland. Det finns massor att se och göra där. (mer…)

Turismkonsumtion

Postat av on jul 10th, 2018 in Moments | Kommentarer inaktiverade för Turismkonsumtion

Turismkonsumtion

Turismen är en ständigt ökande sektor vilket påverkar en stor del av de olika branscherna i Sverige positivt. (mer…)

Enköping med parker och slott

Postat av on jun 20th, 2018 in Moments | Kommentarer inaktiverade för Enköping med parker och slott

Enköping med parker och slott

Enköping är känd som parkernas stad. Jag vill säga att det finns massor mer i Enköping än bara parker, även om de är riktigt fina och välgjorda. Parken med perenner är lite av min favorit. (mer…)

Nattliga besök vid hällristningar och gravfält

Postat av on jun 14th, 2018 in Moments | Kommentarer inaktiverade för Nattliga besök vid hällristningar och gravfält

Nattliga besök vid hällristningar och gravfält

Nu ska jag berätta om en rolig sak man kan göra när man är på semester, eller för den delen om man befinner sig i Bohuslän. Alla känner nog till hällristningarna i Tanumshede, men få har besökts platsen som jag har gjort. (mer…)

Turism i Sverige

Postat av on jun 10th, 2018 in Moments | Kommentarer inaktiverade för Turism i Sverige

Turism i Sverige

Sverige har haft en stark turism i många år med en liten ökande trend för varje år som gått. Så blev även fallet år 2017 då turismen det året ökade med 2 procent och totalt blev det 63 miljoner övernattningar i Sverige. (mer…)

Möt en av Sveriges världsarv

Postat av on maj 30th, 2018 in Moments | Kommentarer inaktiverade för Möt en av Sveriges världsarv

Möt en av Sveriges världsarv

Det finns få platser i Sverige som är så vackra dom de världsarv och nationalparker vi har att erbjuda. En av de som jag har kommit att gilla mer och mer är Höga Kusten. (mer…)

Soteleden – västra Sverige när det är som bäst

Postat av on maj 22nd, 2018 in Moments | Kommentarer inaktiverade för Soteleden – västra Sverige när det är som bäst

Soteleden – västra Sverige när det är som bäst

Soteleden erbjuder 70 km vandring i vacker natur. Eftersom den är uppdelad i hela 20 etapper finns det möjlighet att uppleva leden för alla. Leden går genom två naturreservat och på vägen passerar man flera roliga ställen att stanna till på. Här kan man kombinera, vacker utsikt, god mat och sevärdheter i ett och samma paket. (mer…)

Fantastiska slott i Södermanland

Postat av on maj 12th, 2018 in Moments | Kommentarer inaktiverade för Fantastiska slott i Södermanland

Fantastiska slott i Södermanland

Vi har en uppsjö av fantastiska slott i hela Sverige, men en plats jag har upptäckt har lite extra fina är just Södermanland. Anledningen till att utbudet är så stort beror till stor del på att inget blev sönderbombat under världskrigen och idag är det flera som är öppen för allmänheten att besöka och eventuellt bo på. (mer…)

Marknader i Skåne

Postat av on apr 25th, 2018 in Moments | Kommentarer inaktiverade för Marknader i Skåne

Marknader i Skåne

För den som gillar att åka på marknader kan det vara roligt att veta lite om bakgrunden till hur marknader kom till. I Skåne finns många marknader att besöka och det är sällan långt till någon under sommarhalvåret. Det var under 1500-talet som knallar började åka runt och sälja på marknader. Förr i tiden såldes mest hemslöjd och saker knallaren tagit med sig från den lokala orten. De hade handelstillstånd för att sälja och färdades ofta över stora områden. På 1900-talet började marknaderna i den formen avta och kom att bli som de vi har idag på många ställen runt om i Sverige. (mer…)

Marknader i Norra Sverige

Postat av on apr 9th, 2018 in Moments | Kommentarer inaktiverade för Marknader i Norra Sverige

Marknader i Norra Sverige

Det finns några gamla hederliga marknader. På marknaderna går det att köpa både nya roliga saker och hantverk som personer har gjort. Ofta har marknaderna några års tradition bakom sig och det är mycket av en folkfest att åka på dem. Många av knallarna, försäljarna, har varit med i många år och åker runt hela Sverige och säljer varje sommar. (mer…)

Galleri

Sök