Känslan av Stockholm

Nu har jag skrivit om en dag med lite kultur historia och museer. I Stockholm finns så mycket mer. Han kan du uppleva naturen, skärgården eller bara den härliga storstadspulsen. Det känns helt klart att det Sveriges huvudstad och utbudet för allt finns varje dag och hela året om. För den som har spenderat mer än bara semester utomlands kan det vara tillgången till bra öppettider som lockar till bra shopping eller helt enkelt den städade och relativt ordningsamma trafiken att köra i.  I Stockholm finns massor att uppskatta som turist och för den som är svensk finns andra shoppingstråk än Gamla stan.

För mig var alltid minnet av Stockholm spänningen av att åka till den stora staden och lukten när tunnelbanan bromsade in och gav en bränd ton i näsan. Vi har alla våra minnen, men jag är rätt säker på att om du har åkt tunnelbana vet du precis vad jag pratar om.

Leta upp pärlorna

Det är lätt att missa alla fina parker och istället för att ta en lunch på en stressig restaurang går det faktiskt att köpa med sig något i en take away och slå sig ner i en park och bara njuta en stund av grönskan. Är det shoppingen man är här för är det inte så långt till Humleparken och ska man ut till Djurgården kan man åka något hållplats till och slå sig ner i våran vackra nationalpark mitt i stan. Vet du förresten vad Djurgården var från början? Det var ett hägn där rika herrar och kungen kunde ge sig ut och jaga nära staden. Idag märks inte det vilda djurlivet, men för den som vill uppleva parken på nära håll går det att åka häst och vagn genom parken.

Kom ihåg de gamla favoriterna

Vi har såklart fler pärlor att bjuda på och Gröna Lunds konsertliv på sommarkvällarna är helt klart en av favoriterna när det kommer till nattlivet. Här kan man få både bra pris och bra artister. Det är bara att kolla i kalendern och boka in rätt kväll att åka.

Just när det gäller Stockholm är det svårt att samla allt som går att göra för det finns så mycket. Nu har jag samlat mina personliga favoriter och det som jag gillar mest.

Skansen står alltid kvar på samma plats och ett besök i livet på Allsången tror jag står på mångas lista. Det gäller bara att ta sin plats i tid. Jag hörde en dag om personer, äldre pensionärer, som åkte in tidigt bara för att få bästa platsen. De satt där från innan lunch och hade med sig matsäck och termos. Djuren går att uppleva igen och jag tror att om man inte varit där på ett tag har man nog glömt en hel del hur det ser ut sedan sist.

För mig handlar Stockholm mycket om att uppleva staden och hur många gånger man än besöker staden finns det alltid något nytt att göra när man är där. Självklart kan man lämna bilen hemma och undvika den stressen bara för att fullt ut kunna njuta av utbudet.