En weekend i Göteborg

Göteborg är en mysig stad att besöka. För den som inte kommer från staden möts man av en härlig dialekt och trevliga människor. Det är stor skillnad på Stockholm och Göteborg som städer och den mentalitet som råder. Mycket som finns i Stockholm finns i annan tappning i Göteborg. Stockholm har Gröna Lunda, Göteborg har Liseberg, men det finns också saker som bara Göteborg kan erbjuda.

Gothia Tower

Det var en gång jag skulle till Göteborg som jag frågade en inbiten Göteborgare vad jag skulle göra och döm om min förvåning när jag fick till svar att jag skulle ta mig upp till toppen på Gothia Tower för att testa deras räkmacka. Det gjorde jag och den är precis så bra som det sägs. Vyn över Göteborg sträcker sig långt i fjärran och det är något som gör det hela till något unikt. Jag satt kvar bra länge även efter att jag hade ätit upp min räkmacka och bara njöt av utsikten som det var omöjligt att äta sig mätt på. Jag var helnöjd med att ha fått rådet att besöka denna pärla. Nu gällde det bara att ta det vidare. Jag funderade över hur jag skulle kunna komma på något som kunde mäta sig med den här upplevelsen. Det dröjde inte länge innan jag hittade min pärla.

Universeum

Mitt inne i staden har det byggts ett spännande komplex som är lätt att uppskatta. Här möts flera världar och man börjar på toppen och tar sig nedåt i den svenska naturen. Sedan kan man besöka rymden, teknoteket och reptilerna. Det finns mycket att upptäcka här och det gäller både gammal som ung. Det går att ta en promenad genom regnskogen och träffa på härliga djur med fantastiska färger. För den som gillar fiskar, hajar och annat som lever i havet finns det mycket att upptäcka och titta på i delen med akvarium. Överallt finns det nya spännande saker att titta på och det är helt klart värt ett besök. Det gäller bara att avsätta bra med tid för besöket för det blir lätt att man vill uppleva allt en bra stund.

Jag gillar Universeum. Det erbjuder något för alla. Allt från barnkalas till företagsevent går det att boka här förutom att komma hit som enskild besökare. Det finns något för alla att se och uppleva här. Sista på min lista för dagen kom en gammal goding.

Sjöfartsmuseet akvariet

Jag har sällan varit på ett museum jag fann så intressant. Det var nog blandningen av att slippa trängas och att faktiskt kunna känna in den gamla historien om båtarna och fartygen. Ett sjöfarts museum i staden som har varit den stora och ledande hamnen i ett land är något extra. Här blandas gammalt och nytt, med intressant historia om hur både fartyg och små båtar utvecklats genom åren och hur det har påverkat staden i stort. Det här museet är väl genomtänkt och lätt att ta sig igenom både vad gäller fysiskt och att första vad som har hänt genom åren i den stora hamnstaden.