Båstad

post details top
jun 26th, 2019
post details top
Båstad

Båstad är en plats som många förknippar med tennis och när Swedish Open-turneringen drar igång fylls staden med människor från hela Sverige. Men staden bjuder också på vacker natur, spännande sevärdigheter och många roliga aktiviteter som passar alla åldrar.

En stad med fängslande historia

Båstads kommun tillhör skånes län och ligger vid den norra delen av Bjärehalvön.Det är en vacker stad med en historia som går tillbaka hela vägen till bronsåldern. Nu för tiden kan man se både gravhögar och hällristningar, som utgör en påminnelse om om människorna som levde där för länge sedan. Även om staden började växa när järnvägen fanns tillgänglig 1885 så var det inte förrän 1905, när Ludvig Nobel sökte sig till Båstad som staden blommade ut på riktigt. Ludvig förälskade sig i den vackra platsen och bestämde sig för att investera mycket pengar för att staden skulle fortsätta att utvecklas. Han såg därmed till att byggnader som hotell och hus uppfördes i snabb takt, men ett av hans största bidrag till stadensutveckling och till turismen var tennisen. Ludvig såg till att flera tennisbanor anlades och därefter växte intresset för sporten fort.

Tennistraditioner i Båstad

Det allra första mästerskapet i tennis gick av stapeln i Båstad 1925. Det var början på en lång tradition som pågår än idag. Nu för tiden känner de flesta till turneringen under namnet Swedish Open. Turneringen pågår vanligtvis i två sammanshängande veckor under juli och är ett evenemangsom inte bara lockar de som besitter ett intresse för tennis, det kommer även ett stort antal människor som vill uppleva Båstads uteliv under tennisveckan. Turneringen tillhör en av världens äldsta tennisturneringar och det är lätt att förstå varför den har blivit så populär. Atmosfären, den vackra naturen och möjligheten att njuta av tennis i världsklass bidrar till en alldeles speciell upplevelse. Tennisveckan är dessutom en chans att få se några av de största tennisstjärnorna i världen spela mot varandra i en turnering som växer sig större för varje år.

Upplev kulturevenemang och roliga aktiviteter i båstad

Båstad är en stad med ett stort utbud av sevärdigheter. För den som är intresserad av attaktivera sigsig kan man cykla, segla eller promenera längst de fina vandringslederna som finns tillgängliga för allmänheten. För de yngre besökarna kan ett besök på stranden vara en populär utflykt. Det är lätt att ta sig till Skansenbadet I Båstad på grund av dess centrala läge och där finns det även tillgång till kiosker, toaletter och även möjlighet att spela volleyboll och andra bollsporter. I Båstad finns det självklart också flera tennisbanor för den som själv önskar att spela.

Vill man hellre uppleva kulturutbudet i Båstad finns det gott om alternativ. I staden finns ett krukmakeri där man kan köpa vackra handdrejade konstverk eller till och med prova på att dreja själv. Det anordnas också en hel del utställningar och andra konstnärliga evenemang i Båstad. Om man vill veta mer om när de olika kulturevengemangen kommer att äga rum kan man läsa mer om det här.

Comments are closed.

Sök