Att göra i Stockholm

Jag är uppskattar det enkla här i livet och att turista i mitt eget land är det bästa jag vet. Vi har mycket att se och upptäcka som vi faktiskt ofta missar när vi har fullt fokus på att åka utomlands bara för att få oss en upplevelse. Om vi tar Stockholm första ska vi se att det finns massor att göra som vi ofta glömmer. Det är lätt att missa saker vi har i vår direkta närhet och platser som Gröna Lund och Skansen är ibland det enda vi tänker på när det kommer till saker att göra i vår huvudstad. Idag tänkte jag presentera tre museum som passar under en dags besök i Stockholm.

Aquaria

En av mina personliga favoriter i Stockholm är Aquaria. Här går det att träffa på allt från pirayor till svenska ädelfisk. Det är en härlig miljö att gå runt i och de gånger jag har varit där har jag känt att jag har fått ångest för att det har varit överfullt. Tvärtom har jag lyckats kunna gå runt och faktiskt känt att jag har fått plats. Det kan vara så att Aquaria har blivit lite bortglömt ute på Djurgården när det ligger mitt emellan giganter som Abbamuseet och Vasamuseet. Jag gillar det just för att man verkligen kan känna att man kommer nära naturen och att man får chansen att se så mycket levande. Det här är verkligen en plats jag kan rekommendera för alla att besöka.

Vasamuseet

Det här är otroligt mäktigt att se. Nog för att det var ett ta sedan jag var där nu, men det är helt otroligt hur stort skeppet var.  Dessutom är det fascinerande att skeppet har kunnat vara så välbehållet genom åren. Tänk ändå att Vasaskeppet sjönk redan den 10:e augusti 1628. Helt otroligt att vi idag kan stå och beskåda skeppet. När man står där framför kan man bara tänka sig hur viktigt det är för forskningen om vårt marina Sverige genom historien. Jag gillar museum och känner att jag uppskattar det mesta som visas med bra information och historia. Vasa är ändå speciellt på något sätt. Det går inte att sätta fingret på det, men det ger något otroligt mycket mer. Jag tror nog att jag måste ta mig hit igen. En sak jag gillar mer med att gå på Vasamuseet är priset. För 130:- får man väldigt mycket för pengarna.

ABBA museet

ABBA behöver knappast en presentation, men museet tar det till nya höjder. Här kan du verkligen få ta del av hela deras framgång. Abba museet har snabbt blivit väldigt populärt och är idag ett av de mest populära besöksmålen i Stockholm. Det är lätt att förstå när man trollas iväg bort tillbaka till 70-talet och känner pulsen öka av glädje och förväntan. Här finns det en massa extra saker som bara är extra plus på betyget. Alla gamla urklipp från tidningar och de fantastiska kläder de hade när de uppträdde. De som har givit museet kritik kan knappast ha varit här själv.

Det här är mina tre favoriter för att hinna med på en enda dag i Stockholm.