Att göra i Malmö

Sveriges tredje största stad med 328 494 stycken invånare med gräns till större delen av Europa. Malmö är en unik stad på många sätt och stadskärnan erbjuder en stor blandning av både gammalt och nytt. Är man singel så är Malmö ett perfekt resmål då 19,6% av alla hushåll i Malmö lever ensamma. Oavsett om det är första, andra eller tredje gången man besöker Malmö så finns det mängder med saker att hitta på och en helg kan bestå av alltifrån ett besök i den vackra botaniska trädgården eller att shoppa loss på Emporia till att trampa runt Malmös kanal i en trampbåt. Reser man till Malmö med barn kan såklart aktiviteterna se något annorlunda ut, men då Malmö precis som de allra flesta städer i Sverige är relativt barnvänligt så finns det massor att utforska även för de lite mindre. Nedan går vi igenom några av de sakerna som bör ingå i ett besök till falafel staden Malmö.

Motbjudande matmuseum

Att besöka ett motbjudande matmuseum låter väl som drömmen och ett måste och genom att förbeställa biljetten online så slipper du att stå i kö också. Med ett besök på det motbjudande museet så ges du möjligheten att smaka på de 80 stycken mest motbjudande livsmedlen i världen. Museet inriktar sig både till alla åldrar och passar därför således också till barn.

Motbjudande matmuseum
Motbjudande matmuseum

Passa på att äta-billigt

Malmö stoltserar med ett 1000 tals restauranger och det är alltifrån den lilla kvarterskrogen till ett trendigt litet nyöppnat café. Malmös paradrätt är dock falafeln, den finns överallt. Det bästa med falafeln är inte att den finns överallt utan också att den är superbillig och för en 30 kronor har du en riktigt stor och god falafel. Är du hellre ute efter en måltid där du kan sitta ner i lugn och ro och samtidigt bli uppassad på så finns det också gott om instagram vänliga restauranger i centrala Malmö.

Sevärdheter

Runt om i stan finns det såklart mängder av sevärdheter. Att ta en guidad tur runt om stan kan vara en kul ide. Det finns både officiella guidade turer men också gott om inofficiella ”gratis” guidade turer. Att ta ett foto framför ikoniska byggnaden Turning Turso är en självklarhet för varenda förstagångsbesökare. Är det fint väder kan det därefter vara mysigt att gå vidare mot västra hamnen för att kanske doppa fötterna i djuphavsbadet.

Sevärdheter
Sevärdheter

Parkernas stad är ett annat namn för Malmö och det är inte svårt att förstå varför när man ser alla grönområden runt om i staden. En av de finaste parkerna är Kungsparken som anses vara en av de allra vackraste parkerna i området.  I parken som också är den allra äldsta finns också ett fantastiskt café som ägs och drivs av charmören och tv kocken Tareq Taylor. För avrundningen av kvällen passar Lilla torg, stora torg eller gågatan som också bildar en perfekt mötesplats för middagen eller för utekvällen med vänner då det finns en mängd med både nattklubbar och restauranger här. Det finns mycket att tycka om i Malmö!